شرایط نگهداری
یکشنبه 10 مرداد 1400
بازدید: 1448
در عایقکاری به روش سرد از چسب نواری رویین ، زیرین و پرایمر استفاده میشود. عایقکاری سرد به معنای استفاده از موادی است که برای عایق کردن لوله نیاز به تغییر دما نیست. در این روش با پیچیدن نوارچسب به دور لوله فلزی، لوله عایق میشود.
نوار سرد باید در سه مرحله اجرا شود:
- اجرای پرایمر
- اعمال نوار سرد زیرین
- اعمال نوار سرد رویین (بسته به شرایط و نیاز پروژه)
مهمترین نکاتی که در اجرای نوارپیچی سرد باید در نظر گرفته شود، استفاده از پرسنل مجرب و متخصص برای نصب این سیستم پوشش و روش آماده سازی سطح و اعمال نوارهای ضدخوردگی میباشد.
برای آماده سازی سطح و اعمال نوارهای ضد خوردگی شرکت سایمان شیمی میبایست مطابق با استاندارد های AWWA C214، AWWA C209 و EN12068 عمل کرد.
آماده سازی سطح :
- سطح لوله قبل از اعمال پرایمر میبایست تمیز و عاری از هرگونه گل و لای، خاک، روغن، قیر، گریس و هر نوع آلاینده دیگری باشد. در صورت وجود سطح برجسته بر روی لوله، از ابزارهای مکانیکی نظیر چکش، دستگاه فرز، برس های سیمی یا هر وسیله مناسب دیگری استفاده کرد.
- قبل از انجام عملیات شات بلاست، می،بایست سطح لوله مطابق استاندارد SSPC-1 از مواد شیمیایی و یا روغنی پاک باشد، برای این کار از حلالهایی نظیر تولوئن میتوان استفاده کرد.
- دمای سطح لوله در هنگام عملیات شات بلاست میبایست 3 درجه سانتی گراد بالاتر از نقطه شبنم و یا حداقل 25 درجه سانتی گراد باشد. در فصل زمستان بهتر است سطح لوله توسط مشعل گازی پیش گرم شود.
- بعد از فرآیند شات بلاست میزان تمیزی سطح میبایست مطابق با استاندارد ISO 8501-SA 2(1/2) باشد.
اجرای عایق کاری نوار سرد:
- زبری لوله فلزی میبایست در محدوده 100-50 میکرون باشد.
- قبل از اجرای پرایمر، ظرف محتوی پرایمر کاملا بهم زده شود تا یکدست گردد.
- دمای سطح لوله و پرایمر در هنگام اعمال پرایمر باید در محدوده 45-25 درجه سانتی گراد باشد.
- پس از اعمال پرایمر، هر گاه که در محدوده زمانی اعلام شده (در زمستان بین 20 تا 30 دقیقه و در تابستان بین 10 تا 20 دقیقه)، خشکی پرایمر به حدی رسید که با دست زدن به آن، رنگ به انگشت منتقل نشد اما چسبندگی وجود داشت، فرآیند نوارپیچی انجام شود.
- سطح لوله پرایمر خورده، میبایست در برابر گرد و خاک، رطوبت و دیگر آلودگی ها محافظت شود.
- پرایمر با استفاده از قلمو و با ضخامت 30 تا 40 میکرون بر روی سطح لوله اجرا شود.
- نوارهای سرد زیرین و رویین هر دو به یک روش یکسان و به طور همزمان بر روی سطوح لوله پرایمر خورده اجرا میشوند.
- زمان و شرایط جوی مناسب برای نوار پیچی امری بسیار مهم است. در رطوبت بالای 70% و یا هوای بارانی اعمال پرایمر و نوارپیچی نمیتواند صورت بگیرد.
- مناسب ترین دما برای سطح لوله پرایمر خورده و آغاز عملیات نوارپیچی 25 درجه سانتی گراد میباشد. نوارها بهتر است که با استفاده از دستگاه مناسب نوار پیچی اجرا شود. قابل ذکر است که طبق استانداردهای AWWA C214 و AWWA C209 نوارها میبایست مدت 24 ساعت قبل از اعمال روی لوله در دمای 27-21 درجه سانتی گراد نگهداری شود.
- در هنگام نوارپیچی و یا بعد از اعمال نوارها بر روی سطح لوله فلزی پرایمر خورده، میبایست توسط یک غلطک مناسب فشار لازم برای تماس مناسب نوار و سطح لوله و خارج کردن هوای محبوس شده در هنگام نوارپیچی را اعمال کرد (بهتر است از دستگاه اتوماتیک استفاده شود.)
- این که سطح لوله نوارپیچی شده عاری از هرگونه حباب و چروک باشد از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
- مقدار کشش اعمال شده بر نوار در هنگام نوارپیچی باید بهگونهای باشد که عرض نوار 3 تا 4 درصد کاهش یابد.
- مقدار همپوشانی نوارها با یکدیگر میتواند مطابق با درخواست کارفرما از 1 اینچ تا 50 درصد عرض نوار متغیر باشد. برای ایجاد یک همپوشانی مناسب باید نوار پیچی به صورت مارپیچی و زاویه دار باشد.
- در هنگام اتمام نوار زیرین و استفاده از نوار رویین، حداقل تا 15 سانتی متر با نوار قبلی همپوشانی داشته باشد.
- 20 سانتی متر از ابتدا و انتهای لوله فلزی جهت Cut back نوارپیچی نشود.
- در صورتی که شرایط دمای ذکر شده برای نوار و پرایمر و سطح لوله فلزی رعایت شده باشد، دمای محیط برای اجرای عملیات نوارپیچی میتواند در محدوده 20- تا 60+ درجه سانتی گراد باشد.
شرایط نگهداری محصولات :
- تمام محصولات باید در یک محیط بسته و سرپوشیده نگهداری شوند.
- دمای نگهدار محصولات 35-5 درجه سانتی گراد میباشد.
- از نگهداری محصولات در زیر نور خورشید جدا خودداری شود.
- حداکثر 4 کارتن از رول های عایق در یک ستون قرار گیرد.
- پرایمر باید به دور از هرگونه مواد اشتعال زا نگهداری شود.
نکات تکمیلی:
- جابهجایی لولههای پوشش دادهشده در سایز های کمتر از 14 اینچ، با تسمههای پهن پارچهای و در سایز بالاتر با قلاب انجام گیرد تا به پوشش آسیبی وارد نشود.
- لولههای نوارپیچی شده جهت جلوگیری از هرگونه صدمه مکانیکی به هنگام نگهداری میبایست توسط حایلهایی (بالشتک) از هم جدا شوند. (به خصوص در لولههای سایز بالاتر از 14 اینچ)
- به هنگام چیدن لولهها بر روی زمین و یا به هنگام حمل و نقل، میبایست لولههای پوشش شده بر روی بالشتکهای نرم قرار بگیرند.
- بعد از فرآیند نوارپیچی، آزمون هالیدی تحت ولتاژ 5 کیلو ولت به ازای هر میلیمتر ضخامت پوشش انجام شود. ( حداکثر ولتاژ هالیدی در ضخامتهای بالاتر از 15 کیلوولت میباشد.)
- درصورتی که امکان دفن لوله نوارپیچی شده وجود نداشته باشد، میبایست لولههای پوشش شده جهت جلوگیری از تاثیرات محیطی،؛ دور از نور خورشید نگهداری شود.